zaterdag, oktober 20, 2018

Old Grand Dad “Golfende grootvaders steunen gehandicapte jeugd”

Bert Bleeker, voorzitter/consul, 074-2781868
Hans Bakker, penningmeester, 074-8510379
Ton Workel, secretaris, 053-4335801, e-mail: tonworkel@gmail.com

Wedstrijdverslagen OGD

Old Grand Dads

Old Grand Dad is een landelijke organisatie waarin 5900 grootvaders golfgenoegens koppelen aan het schenken van geldbedragen aan sportende jongeren met een geestelijke of lichamelijke beperking voor de aanschaf van sportmaterialen. In 2017 werd een bedrag van € 152.500 geschonken aan 43 projecten (in 2016 was dit € 143.400 met 54 projecten) varierend van trampoline, therapiepaarden, sportkleding tot klimwand, reddingsvesten en zwembandjes.

Het totale bedrag dat de Old Grand Dad Club sinds de oprichting heeft geschonken bedraagt € 2.383.818.

Om mee te doen met de OGD moet je grootvader zijn, een maximale handicap van 36 hebben en één keer per jaar tenminste € 20,- doneren aan de landelijke Stichting OGD.

Elk lid ontvangt in april informatie van het landelijk secretariaat ter voldoening van zijn donatie aan de Stichting.

Elke golfclub die lid is van de OGD heeft een clubconsul. De clubconsul houdt het contact met de landelijke OGD en zoekt te subsidieren projecten uit in zijn regio. De landelijke OGD organiseert éénmaal per jaar een regionale golfwedstrijd en vervolgens een landelijke finale.

Deelname aan deze wedstrijden kan alleen als de jaarlijkse contributie/donatie is voldaan.

Meer informatie over de stichting OGD is te vinden op de website www.oldgranddad.nl.

Er is ook een promotiefilm beschikbaar. Ga naar www.oldgranddad.nl klik op “nieuws” en vervolgens op “welkom”. Onderaan de welkomstsite staat de promotiefilm gemaakt voor de OGD en een video RTV IJmond 2017.

Golfclub de Koepel is sinds 2004 lid van de OGD op initiatief van Jacques Bosch, Dick Grunwald en Wim van der Horst. OGD de Koepel telt ca 40 Opa-leden. Naast de doelstelling van de landelijke OGD is het doel van de OGD Golfclub de Koepel het bevorderen van gezelligheid en saamhorigheid van onze Opa-leden alsmede het rechtstreeks steunen van goede doelen in Twente.

In 2016 is er door ons een bedrag van € 700 gesponsord aan minder valide kinderen die daardoor hun (volley-)balsport kunnen blijven beoefenen. Naast eigen sponsoring wordt daar inhoud aan gegeven door ieder jaar een aantal wedstrijden te organiseren die bepalen wie “Opa van het jaar” wordt, alsmede wie worden afgevaardigd naar de regiofinale. De grootte van deze afvaardiging wordt bepaald door het aantal leden-donoren van de Old Grand Dad Club Nederland.

Voor het bepalen van de afvaardiging naar de regiofinale geldt de totale score van de twee beste wedstrijden. Naast de consul hangt het aantal afgevaardigden af van het aantal OGD-leden van Golfclub de Koepel.

Leden kunnen ook naar believen 9-holes spelen. Deze 9-holes-spelers kunnen echter niet worden afgevaardigd naar de Regiofinale.

De hoogte van de contributie van OGD de Koepel wordt jaarlijks aan het begin van het jaar vastgesteld in de jaarvergadering. Ieder lid ontvangt van de secretaris een verzoek om deze contributie uiterlijk 1 maart a.s. te storten op rekeningnummer NL16RABO1337829005 t.n.v. Hans Bakker o.v.v. contributie OGD. De contributie voor 2018 is bepaald op € 20,-.

Voor  het beeindigen van het lidmaatschap gelden dezelfde voorwaarden zoals opgenomen in de statuten van Golfclub de Koepel.

Nieuwe leden kunnen zich opgeven bij de secretaris, Ton Workel, e-mail: tonworkel@gmail.com