Maandbekers

De maandbekers 1 en 2
Bestaan uit 6 wedstrijden van 18 holes vanaf mei t/m oktober.
Deze worden in 2020 samen georganiseerd met de Twentsche Golfclub en de Sallandsche Golfclub. Op elke baan zal 2 x gespeeld worden.

Maandbeker-winnaar
De Maandbeker wordt toegekend aan de beste speler (dame of heer) van Maandbeker 1, en van Maandbeker 2.
Bij elke Maandbekerwedstrijd worden er punten toegekend aan de 6 hoogst geëindigde spelers:
8 punten voor de winnaar en vervolgens de 2e 6, 3e 4, 4e 3, 5e 2 en 6e 1 punt.

De maandbeker-winnaars van Golfclub De Koepel krijgen de beschikking over een gereserveerde parkeerplaats op De Koepel. De laatste winnaar in oktober mag deze parkeerplaats t/m de nieuwjaarsreceptie gebruiken.
Na de nieuwjaarsreceptie zijn de parkeerplaatsen voor de speler die in het voorafgaande jaar de meeste punten in de Maandbekerwedstrijden heeft verzameld.

De winnaars worden gehuldigd op de nieuwjaarsbijeenkomst.

Puntentoekenning voor Golf(st)er van het JaarVoor leden van Golfclub De Koepel wordt voor zowel dames als heren, én voor zowel Maandbeker 1 als 2, een klassement bijgehouden over alle 6 wedstrijden. Er zijn dus 4 klassementen.
Puntentoekenning voor de Golf(st)er van het Jaar zijn:
1e 32 punten, 2e 24 punten, 3e 16 punten, 4e 12 punten, 5e 8 punten en 6e 4 punten.

2ball-Competition (alleen op Golfclub De Koepel)
Tijdens maandbeker 1 en 2 kan men zich inschrijven à € 2,- voor de 2ball-Competition. Van de opbrengst worden ballen gekocht. Deze worden verdeeld over diegenen die een “2” maken, dat wil zeggen een birdie op een par 3, een eagle op een par 4 of een albatros op een par 5. Indien er geen “2” wordt gemaakt, verloot de wedstrijdleiding de ballen onder de deelnemers aan de 2ball-Competition.

Maandbeker 1
Wedstrijdvorm: Strokeplay met handicap verrekening
Handicap deelname maximaal 18.4

Maandbeker 2
Wedstrijdvorm: Stableford
Handicap deelname 18.5 en hoger

Maandbeker Rabbits
Een stableford wedstrijd over 9 holes, start op hole 1, georganiseerd door de Rabbitcommissie.