Koepelaars wedstrijdleiding

Chris Lemmens, voorzitter

Paul Luttikhuis, pm

Alfred Agteres.

Wedstrijdverslagen Koepelaars

Koepelaars 2020.

De Koepelaars is een herencompetitie die gespeeld wordt op de woensdagavond van 01 april 2020 tot en met 16 september 2020. De doelstelling van deze groep is om competitief golf te spelen met een gezellig diner ter afsluiting. Tot eind april en in september starten we om 16.30 uur, gedurende de andere maanden om 17.00 uur.
Deelname staat open voor alle mannelijke leden van Golfclub de Koepel in het bezit van een exacte handicap van 22.0 of lager en ouder dan 18 jaar.
Alléén Koepelaars met handicap 18.0 en lager doen mee voor het eindklassement. Wel doet iedereen mee voor de dagprijzen. Voor de hogere handicappers is dit een mooie manier om toch mee te kunnen doen, en zo hun handicap te verlagen. Alle wedstrijden zijn qualifying. Elke derde woensdag van de maand wordt er een strokeplaywedstrijd gespeeld, de andere woensdagen is de spelvorm stableford. Tijdens de strokeplaywedstrijden (die op basis van stableford ook meetellen voor het eindklassement) worden de flights ingedeeld op volgorde van handicap.
De stableford wedstrijden worden ingedeeld middels met principe hoog-laag-midden waarbij er naar gestreefd wordt het verschil binnen een flight niet groter te laten zijn dan 10 slagen.
Tijdens de competitie wordt er een ranglijst bijgehouden. Voor deze lijst tellen de beste 10 (stableford) resultaten van het seizoen. Degene met de meeste stableford-punten is Koepelaar van het jaar. Bij gelijke eindstand kijken we naar de laagste handicap. Daarnaast zijn er aparte ranglijsten voor de meeste longest drives, nearies en birdies. De winnaars van deze klassementen ontvangen, evenals de nummers 1 t/m 3 van het algemeen klassement, aan het einde van het seizoen een prijs.
Na afloop van iedere wedstrijd gaan wij ervan uit dat een ieder gezellig aanschuift aan de dis voor een drankje en een door onze cateraar verzorgde heerlijke maaltijd (kosten ongeveer € 15,-). Wij vinden dit zo belangrijk dat wij dit zelfs als verplichting zien voor minimaal 1x per drie keer meespelen. Tijdens dit gezellige diner worden de dagprijzen uitgereikt. Introducees, mits lid van een andere golfclub, en voldoend aan de handicapeisen voor Koepelaars, zijn natuurlijk van harte welkom (wel greenfee betalen natuurlijk).

Nieuwe & Aspirant leden
Inschrijving en deelname is slechts mogelijk als je bent opgenomen in de ledengroep Koepelaars. Aanmelden daarvoor is noodzakelijk bij piet.brok@home.nl. Max hcp = 22.

Spelregels
De Koepelaars is een inloopwedstrijd, voorinschrijving is in principe niet nodig. Inschrijving via het internet is vanaf ongeveer 2 weken voor de speeldag echter mogelijk. De wedstrijdleiding vraagt de spelers om op tijd aanwezig te zijn.
De inschrijving sluit 20 minuten voor de starttijd. Spelers moeten zich zelf met hun NGF pasje via de computer in het clubhuis inschrijven en na afloop van de wedstrijd hun eigen score op deze computer invoeren. Daarnaast moet elke speler zich voor de eindcontrole ook inschrijven op de start- en cateringlijst.

Kosten
Het lidmaatschap van De Koepelaars voor 2020 bedraagt € 40,-. Het lidmaatschap geeft recht op deelname aan alle wedstrijden voor het klassement en de afsluitende funwedstrijd met maaltijd en prijsuitreiking. Spelers die willen proberen of meespelen met de Koepelaars wat voor hen is kunnen maximaal 1 keer op proef meedoen en betalen € 4,-. Indien zij alsnog vaker mee willen doen moeten ze lid worden van De Koepelaars en de rest van het inschrijfgeld (€ 36,-) voldoen. Introducees betalen greenfee en € 3,- inschrijfgeld. De gelden worden aangewend voor de dagprijzen, de eindprijzen en de slotdag met maaltijd. Het (eventuele) uitje heeft een eigen begroting.

Betaling van contributie a raison van € 40,- UITSLUITEND op naam van C.J. Lemmens – Bathmen IBAN NL42INGB0003675079; gaarne voor de start van het Koepelaars-seizoen.

X