Toppers commissie

Wedstrijdverslagen Toppers

De Toppers 2019.

(Opgericht in 1996)

Alle dames die lid zijn van Golfclub de Koepel en in het bezit zijn van handicap 27 of lager, kunnen lid worden van de Toppers. De Toppers zijn herkenbaar aan hun roze outfit. Eens een Topper, altijd een Topper (uiteraard na het voldoen van de contributie J).

De doelstelling van deze groep is om elke dinsdag zoveel mogelijk dames bij elkaar te krijgen die samen een sportieve wedstrijd willen spelen. Daarbij gaat het in eerste instantie om het spel, de gezelligheid, maar de prestaties tellen uiteraard ook. Aangezien vrijwel alle wedstrijden qualifying zijn, worden er optimale mogelijkheden geboden om een reële handicap te verkrijgen en/of je handicap te verlagen. Deze competitie is in het verleden in het leven geroepen om ook de werkende vrouwen in de gelegenheid te stellen in clubverband hun spel bij te houden, dan wel te verbeteren. Nu kan natuurlijk iedereen onder genoemde voorwaarden meespelen.

In de maanden april en september starten we om 16.30 uur i.v.m. de vroege invallende duisternis. In de overige maanden beginnen we om 17.00 uur. Shotgun. Op dinsdag 7 mei, 11 juni, 2 juli en 13 augustus spelen we Strokeplay. Op dinsdag 4 juni is de Vriendinnendag. De overige dinsdagen is de spelvorm Stableford. De indeling is dan willekeurig. De inschrijving sluit één uur voor aanvang van de wedstrijd. De wedstrijdleiding vraagt de spelers dan ook om op tijd aanwezig te zijn. Uiteraard spelen we volgens de nieuwe regels. Ready golf.

De kosten zijn € 25,00 per seizoen. Hiervan worden de dagprijzen, de eindprijzen en een bijdrage voor het Uitje betaald.

Aan het eind van de competitie wordt de Topper van het Jaar gekozen. Tijdens de competitie wordt in E-Golf4U een Order of Merit van de beste 8 Toppers bijgehouden. Ook zijn er aparte ranglijsten voor de meeste longest drives, nearies en birdies.

Tijdens de laatste Toppersvergadering is er ook afgesproken om 9 holes leden de gelegenheid te geven om mee te spelen. (Voordeel hiervan kan zijn dat 18 holes Toppers die geblesseerd zijn en even geen 18 holes kunnen spelen hieraan mee kunnen doen). Er zijn daarvoor wel enkele voorwaarden:

– handicap 27 of lager

– altijd een qualifying kaart lopen

– ongeveer anderhalf uur nadat de 18 holes Toppers gestart zijn, kan er gestart worden

– zelf een commissie vormen om alles goed te laten verlopen

– samen eten met de 18 holes Toppers

– contributie van € 25,00.

We zullen tijdens het opstarten vast nog wel ergens tegenaan lopen. Samen lossen we dat wel op. Belangstellenden worden verzocht zich alvast aan te melden.

We gaan ervan uit dat, na afloop van iedere wedstrijd, iedereen gezellig aanschuift voor een hapje en een drankje. Dit jaar zijn de kosten voor het eten € 12,50 De cateraar zorgt elke week voor een vlees-, vis- of vegetarisch gerecht. Wij heten alle nieuwe Toppersleden van harte welkom om met ons de strijd aan te willen gaan en op een sportieve en gezellige manier de dinsdagavond willen doorbrengen. Wil je proberen of het iets voor je is, dan mag je ook eerst 2 keer voor € 3,00 per keer meespelen. Introducees betalen behalve de greenfee ook € 3,00 inschrijfgeld.

De kosten zijn € 25,00 per seizoen. Graag voor 1 april 2019 overmaken op rekeningnummer NL60RABO01754.89.629. t.n.v. J.B.M. de Witte o.v.v. Toppers 2019.

Toppersbestuur: Angelique de Witte, Manna Wessel en Oky Weijl.