Cross Country wedstrijd 2020

0
570

Cross Country 2020

De cross country stond in de wedstrijdkalender voor maart maar corona gooide toen roet in het eten.

Omdat toch altijd een groot aantal leden hun  golfkwaliteiten willen testen op een andere manier, heeft de weco besloten de wedstrijd afgelopen zondag door te laten gaan.

Het is een wedstrijd over 12 holes en omdat een nieuwe corona besmettingsgolf in aantocht was, was er slechts plek voor 56 deelnemers: 14 vierballen.

Er was een nieuwe route uitgezet: lange, korte en heel korte holes. De bal moest over of door het bos, over water en de hoek om. Het ontwerp was wederom een verrassing en bovenal veilig. Veel deelnemers vonden de zeer korte hole van het terras van de karrenberging over het water naar de green van hole 18 de meest verrassende. En dan te bedenken dat daar hééél lang geleden zelfs een echte afslag lag.

De te nemen routing naar de green was vrij. Ook in mijn eigen flight werden verschillende manieren gevonden om de bal op de green te krijgen.

De wedstrijdvorm is zo anders dan gewoon dat het een hele klus is voor de weco om de uitslagen in e-golf te krijgen maar het komt er aan.

Winnaars waren in ieder geval Erwin Seinen en Anita Hobert. Heel hartelijk gefeliciteerd.

Voor ons maar vooral ook voor Jan en zijn team was het een feest dat ze weer “open” waren. Ter gelegenheid van dit feit werden door het bestuur  warme saucijzenbroodjes aangeboden. Dankzij het bescheiden herfstzonnetje was het ook nog aangenaam op het terras.

Op bijgaande foto is te zien hoe Chris Dijkhuis  zijn bal mikte op de vuilnisbak (bij de green van 13):  leuke ruling!