Dwalende hindernispaaltjes!  

0
235

Zowel de Baancommissie als de Handicap & Regelcommissie doen hun uiterste best om de hindernispaaltjes op de juiste plek te houden. Toch lijken sommige afbakeningen een geheel eigen leven te leiden, wat het golfleven soms onnodig moeilijk maakt.

Op de foto is te zien dat de reddingsboei binnen de grenzen van de hindernis staat. Dat is vervelend, want binnen de hindernis mag alleen de hindernisregel toegepast worden. Een speler mag een vast obstakel binnen de hindernis niet ‘gratis’ ontwijken.

Als de bal van de speler in principe speelbaar ligt, maar de speler kan de bal niet slaan vanwege het vaste obstakel, loopt de speler in de situatie zoals op de foto afgebeeld is, dus onvermijdelijk een strafslag op.

De Baancommissie en de Handicap & Regelcommissie hebben bepaald dat de reddingsboei BUITEN de hindernis moet staan en zetten de rode paaltjes dus altijd neer aan de waterzijde van de reddingsboei. Daar moeten de rode paaltjes ook weer terecht komen als een speler even een paaltje verwijderd om een slag te maken.

Kortom: zet afbakeningspaaltjes altijd op precies dezelfde plaats terug!

Alle medespelers zullen dankbaar zijn voor deze kleine moeite.

De Baancommissie

De Handicap & Regelcommissie