Verruiming speelmogelijkheden. Startinterval naar 6 minuten.

0
679

VERRUIMING SPEELMOGELIJKHEDEN.  STARTINTERVAL NAAR 6 MINUTEN

Sinds vandaag 5 november 2020 geldt er een beperking ten aanzien van de maximale omvang van een flight. Er mogen nog slechts 2 personen gelijktijdig starten.

Wij willen graag zoveel mogelijk spelers de gelegenheid bieden een ronde golf te spelen. Daarom hebben we besloten om met ingang van donderdag 12 november 2020 de interval tussen de starttijden te verkorten naar 6 minuten. Daarbij is de maximale speeltijd voor een lus van 9 holes gesteld op 1 uur en 48 minuten. Naar onze mening moet dat voor een 2-bal haalbaar zijn.  Hierdoor is de capaciteit met ca. 25% vergroot.

Het vorenstaande betekent wel dat er meer druk komt op het speeltempo. Een interval van 6 minuten is niet lang. Daarom doen we een dringend beroep op iedereen om zo snel als mogelijk te spelen. Het spelen van de rode tee is daarvoor een eenvoudige oplossing. Daarnaast is het spelen van een provisionele bal een must als er maar enige twijfel is of de oorspronkelijke bal gevonden kan worden. Bedenk dat in deze tijd van het jaar ( blad, laagstaande zon ) het vinden van een bal lastig kan zijn. Zoek niet eindeloos naar een bal, maar neem je verlies. Kijk af en toe op je horloge of je nog binnen de tijd loopt. Op deze manier blijft het spel voor iedereen leuk en kunnen we zoveel mogelijk rondes laten spelen.

De wijziging van de interval gaat dus in op 12 november en duurt in ieder geval zolang flights van meer dan 2 personen verboden zijn. Zodra er een wijziging in de maatregelen komt zullen we ons opnieuw beraden over de gevolgen.

Tot zover. Laten we blij zijn dat de baan nog open kan blijven en heb begrip voor het beperkte ongemak. Het is passen en meten en we verwachten van uw kant ook de vereiste flexibiliteit.

Het bestuur.