Ter Horst driver

0
481

Deze wedstrijd om eeuwige roem en een label aan de “ter Horst Driver” is een van de oudste wedstrijden die gespeeld worden op de Koepel. Mark Reuvers was de eerste winnaar in 1987.

Alle leden met een hcp mogen meedoen en voor het eerst was er de mogelijkheid om je in te schrijven voor een 18 holes of een 9 holes wedstrijd. In tegenstelling tot de verwachting was voor de laatste weinig belangstelling.

Aan de weersvoorspellingen en de prachtige condities van de baan, zowel golftechnisch als de voorjaars flora en fauna kan het niet gelegen hebben. Wat dat laatste betreft worden er weer regelmatig foto’s van Vincent Sijders en Joop Kordes hiervan gezet op de facebook bladzijde van golfclub de koepel (Flora en Fauna op Golfclub de Koepel). Een aanrader.

Het is altijd leuk om met de toekomstige winnaar in de flight te zitten. Arjan Wassink (hcp 10.8) stond na 9 holes 2 boven de baan en omgerekend 22 stablefordpunten. Dat is natuurlijk moeilijk vasthouden maar hij bleef koel, opgewekt en trotseerde de kleine tegenvallers. Kortom een mooie winnaar met 40 stablefordpunten en geen strepen op de kaart. Hij was blij verrast weer single hcp-er te zijn.

De nummers 2 en 3 zijn ook terechte winnaars met 37 stablefordpunten: Ruud Koetsier en Henni Nijmeijer.

Wat andere cijfers: 5 birdies, 27 deelnemers, 7 spelers speelden onder hun hcp of in de buffer.

Aan de 9 holes wedstrijd deden 9 mensen mee. Dat was voor de weco een kleine teleurstelling. Misschien moeten deze door de weco te organiseren wedstrijden nog een plekje krijgen.

Afgezien van de winnaar, Justin de Jong (hcp 47.6) die 22 stablefordpunten had, waren de scores matig. Hans Nijhuis en Rob Kuijer waren resp. 2 en 3 met 15 stablefordpunten.

Heidi heeft voor de start nog even de echtparen uit elkaar getrokken en de startvolgorde  iets gewijzigd maar  dat  viel gelukkig in goede aarde.